< >
Facebook Twitter Email

Fysiotherapiepraktijk CG

23-02-2022 CORONAVIRUS MAATREGELEN | NIEUWSUPDATES

Hieronder vindt u al onze berichtgevingen omtrent het coronavirus en de maatregelen die daarvoor zijn getroffen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

23-02-2022 - Verdere versoepelingen!!

Mondkapjes

Vanaf 25 februari is het niet meer verplicht een mondkapje te dragen in binnenruimtes. Hier gaan wij als praktijk gedeeltelijk in mee. Echter, wij houden een kleine slag om de arm. Het KNGF (Koninklijk Nederlands Genoodschap voor Fysiotherapie) blijft persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, adviseren.

Dit heeft ons doen besluiten dat de therapeut kan vragen een mondkapje te dragen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer er gewerkt wordt in hoofd, hals of schoudergebied. Ook in andere situaties kan het gevraagd worden.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Vindt u het zelf prettig als de therapeut en u een mondkapje te dragen? Dan mag u dit natuurlijk aangeven.

Nauw contact met coronapatiënt of klachten passend bij corona

Heeft u verkoudheidsklachten of andere klachten die mogelijk zouden kunnen wijzen op corona, of bent u in nauw contact geweest met een positief getest persoon? Dan vragen wij u op de dag van de afspraak een sneltest te doen. Komt deze negatief terug, dan bent u van harte welkom op de praktijk. Wel zouden wij u (voorlopig) willen vragen dan wel een mondkapje te dragen. Nu de besmetting cijfers nog vrij hoog liggen.

Bij een positieve sneltest, belt u logischerwijs de afspraak af.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

18-01-2022 - Aanpassingen rond quarantaineplicht

Versoepelingen vanuit de Regering

Wie geboosterd is of korter dan 8 weken geleden een coronabesmetting heeft doorgemaakt en zelf geen klachten heeft, hoeft niet langer in quarantaine als je een nauw contact bent van een besmet persoon. Echter, moet je wel 1.5m afstand houden van anderen en contact met kwetsbare mensen vermijden.

Dit betekent dus in bovenstaande situatie dat je afspraak bij de fysiotherapeut NIET door kan gaan. In de behandelruimtes kan geen 1.5m afstand worden bewaard en in de oefenzaal lopen veel kwetsbare mensen.
Bel je afspraak af, ook als dit binnen de 24uurs regel valt. Er zullen geen kosten worden doorberekend.

Heb je een negatieve PCR-test van de GGD ontvangen na 5 dagen EN ben je klachten vrij? Dan ben je natuurlijk weer van harte welkom op de praktijk.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

04-11-2021 - Aanscherping COVID-19 maatregelen

Mondkapjes

De maatregelen rondom COVID-19 worden weer aangescherpt. Voor uw en onze veiligheid verzoeken wij u vanaf 8 november voor alle behandelingen in de behandelkamer als ook in de wachtruimte een mondkapje te dragen.

Dit besluit hebben wij genomen naar aanleiding van de maatregelen getroffen door de overheid. Dit in verband met de toenemende cijfers met betrekking tot het coronavirus én met het zicht op de behandeling van onze kwetsbare doelgroep. Een uitzondering wordt gemaakt voor de oefenzaal, waar 1.5m afstand kan worden gegarandeerd.

We hopen op uw begrip hiervoor!

Ingang Fysiotherapie

Voor een behandeling die plaatsvindt in de behandelkamer wordt voor elke therapeut de reguliere ingang van de fysiotherapie gebruikt. Om afstand te bewaren zullen enkele plaatsen worden afgezet. Indien het naar uw gevoel te druk is, verzoeken wij u eventjes buiten te wachten.

Voor een behandeling die in de fitnesszaal plaatsvindt, gebruikt u de hoofdingang van de sportschool met de door u verkregen pas. Mocht u deze niet hebben kunt u aangeven aan de balie dat u voor de fysiotherapie komt.

In alle gevallen vragen wij u maximaal 5 minuten van te voren aanwezig te zijn.
Eventuele uitzonderingen op deze maatregel zullen met u persoonlijk besproken worden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

01-10-2021 - Versoepelingen m.b.t. de maatregelen

Mondkapjes

Vanuit de richtlijn voor fysiotherapeuten wordt geadviseerd nog een mondkapje te dragen in de behandelkamer. Echter maken wij wel eens een uitzondering als de patiënt bijvoorbeeld op de buik ligt op de behandelbank of wanneer we niet dicht bij het aangezicht hoeven te behandelen. We hopen op uw begrip hiervoor.

Wachtkamer

Voorheen moesten de patiënten van Jeanine via de zijdeur van de fitness zaal naar binnen om daar te wachten. Vanaf nu is de wachtkamer van de fysio weer bereikbaar voor alle patiënten van alle therapeuten. Vind u het te druk in de wachtkamer? Dan verzoeken wij u eventjes buiten te wachten of -  als u het prettiger vindt -  in de wachtruimte een mondkapje te dragen.

Revalidatie

Patiënten die komen voor de revalidatie mogen voortaan weer via de hoofdingang van het fitnesscentrum naar binnen. Zij moeten aan de balie even melden dat ze komen voor de fysiotherapie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

25-06-2021 - Opening Fitnesscentrum Classic Gym

Het is zover! Veel maatregelen rondom corona komen te vervallen.
Zo komt de mondkapjesplicht in veel situaties te vervallen.
Alleen wanneer geen 1.5m afstand kan worden gehouden blijft de mondkapjesplicht gelden.

Dit betekend dat in de behandelruimtes ook na 26 juni nog een mondkapje moet worden gedragen.
In de oefenzaal is het mondkapje niet nodig.

Bij verdere vragen rondom de coronamaatregelen, staan wij u graag te woord.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

07-06-2021 - Opening Fitnesscentrum Classic Gym

Het fitnesscentrum Classic Gym is eindelijk weer open! Tussen 13.00-16.30 uur is het fitnesscentrum gesloten om Fysiotherapiepraktijk CG de mogelijkheid te bieden om ook een revalidatiemoment te bieden aan de meest kwetsbaarste patiëntengroepen. Buiten dit blok is er binnen de maximale bezetting van het fitnesscentrum ook rekening gehouden met revalidanten. Tijdens de openingstijden van het fitnesscentrum worden de reguliere hygiënemaatregelen gehanteerd, zoals handendesinfectie bij binnenkomst en het verlaten van het pand en desinfectie van de sportapparatuur voorafgaande plaats te nemen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

02-03-2021 - Mondkapjes

Sinds begin dit jaar is Nederland ook hard op weg met haar vaccinatiecampagne. De eerste prikken zijn gezet en ook de eerste van onze patiënten zijn beschermd tegen het Coronavirus. Ondanks deze gunstige berichten willen wij nogmaals iedereen er op attenderen in de wachtruimte en in de behandelkamers een gezichtsmasker over neus en mond te dragen. Ook wanneer u bent gevaccineerd tegen het Coronavirus is dit van groot belang. U kunt dan namelijk nog steeds het virus overdragen aan anderen.

Dankzij alle getroffen maatregelen en het goed naleven door patiënt en therapeut, zijn er tot dusver geen verspreidingen via de praktijk geweest. Wij zetten alles op alles om dit zo te behouden en een veilige behandel-/revalidatie omgeving te creëren voor de kwetsbare doelgroep onder ons.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

06-10-2020 - Uw en onze veiligheid voorop!

Voor uw en onze veiligheid verzoeken wij u voor alle behandelingen  in de behandelkamer een mondkapje te dragen.

Dit besluit hebben wij genomen naar aanleiding van de toenemende cijfers met betrekking tot het coronavirus en met het zicht op de behandeling van onze kwetsbare doelgroep.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

05-06-2020 - Verdere opschaling fysiotherapie en binnenkomst praktijk

Het opschalen van de fysiotherapie loopt gestaag. Hiertoe zijn wij blij te kunnen melden dat wij weer zo veel mogelijk de normale openingstijden proberen te hanteren. Hierbij geldt wel dat afspraken in de avonduren in overleg zullen gaan. Mocht u klachten hebben, laat het ons weten.

Om onderling contact tussen patiënten zo veel mogelijk te beperken, is er een kleine wijziging voor de binnenkomst van de praktijk. Patiënten onder behandeling van Jeanine gebruiken, net als patiënten voor oefentherapie of revalidatie, de dubbele deuren van de cardioruimte van de fitness. Zij kunnen dan plaatsnemen op het bankje om te wachten. Patiënten voor individuele behandeling door Jaimy of Sander, kunnen de reguliere ingang van de fysiotherapiepraktijk gebruiken.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

06-05-2020 - Voorzichtig opschalen behandelingen

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent. Zo maken we in eerste instantie alleen afspraken op afstand, via de telefoon of een videoverbinding. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk. Dus bel ons als je klachten hebt! Jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg noodzakelijk en mogelijk is.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

• Geen handen schudden
• Neem je eigen badhanddoek mee
• Was je handen voor en na de afspraak
• 1 persoon per fysiotherapeut
• Hoest en nies in je elleboog
• Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
• Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet!

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Verder geldt:

• Kom vlak voor de afgesproken tijd. Niet eerder!
• Kom alléén; wanneer begeleiding noodzakelijk is overleg dit vooraf met
  de fysiotherapeut
• Voor individuele behandeling gebruik je de reguliere ingang van de fysiotherapie;
  voor revalidatie de dubbele deur bij de cardioruimte van de fitness.
• Toiletten alleen gebruiken in geval van hoge nood.
• Indien u en/of iemand van uw huishouden wordt getest op het
  coronavirus, verplaatst u de afspraak tot na de uitslag van
  de (negatieve) test.

Wij verwachten van iedere patiënt die wij toegang verlenen tot de praktijk, voor jouw en onze veiligheid, dat hij/zij zich buiten de praktijk houdt aan de regels van het social distancing en zoveel mogelijk in sociale quarantaine verblijft!

Want alleen samen kunnen we er alles aan doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Veilig naar de fysiotherapeut

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

24-04-2020 - Succesvol afronden cursus Revalidatie Coronapatiënten

Deze week heeft Jeanine met succes, de cursus revalidatie van coronapatiënten afgerond. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken op de pagina “Revalidatie na Corona”

Certificaat Corona revalidatie (klein)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15-04-2020 - Gerealiseerde mogelijkheden alternatieve fysiotherapie

MijnZorgApp
In korte tijd hebben wij ‘behandelen op afstand’ mogelijk gemaakt door de MijnZorgApp. Via deze app kunnen we met u videobellen. Zo kunnen we inventariseren wat uw klachten zijn en welke hulpvraag u hebt. Samen kijken we naar wat voor u de beste oplossing is. Meestal kunnen een aantal goede adviezen in eerste instantie volstaan, om u op weg naar herstel te helpen. Zo niet, dan maken we graag een schema met huiswerkoefeningen (HWO) ‘op maat’. Met deze specifieke oefeningen kunt u dan zelfstandig aan de slag. De HWO ontvang u via MijnZorgApp en worden ondersteunt met zowel een instructiefilmpje, als schriftelijke instructies van uw fysiotherapeut.

De MijnZorgApp is zowel beschikbaar voor Android, als iOS.
Klik hier om de MijnZorgApp te downloaden.

Voor het inloggen heeft u de eerste keer een wachtwoord nodig, welke u via SMS ontvangt. Heeft u nog geen SMS ontvangen, maar wilt u wel graag de MijnZorgApp gaan gebruiken?
Neem dan contact op met de praktijk via info@fysiotherapiepraktijkcg.nl.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

25-03-2020 - Telefonische bereikbaarheid en Alternatieve therapie

Telefonische bereikbaarheid
Vanwege het sterk teruglopende aantal behandelingen door de maatregelen rondom het coronavirus, is de praktijk niet altijd bemand op de bekende openingstijden van de praktijk. Wilt u de praktijk telefonisch bereiken, dan kan tot nader order alleen op:
ma 9-12 uur, di 9-12 uur, wo 13-18 uur, do 9-12, vr 9-12.
Buiten deze momenten adviseren wij u ons per e-mail te contacteren.

Alternatieve Fysiotherapie

Omdat wij niet-urgente patiënten niet meer één-op-één mogen behandelen, maar wij toch kwalitatief goede fysiotherapie willen waarborgen, zijn wij momenteel druk bezig om het volgende mogelijk te maken:
- De MijnZorgApp
- Oefenschema’s voor thuis via Virtuagym
- Telefonische consulten
- Videoconsult
Wij nemen contact met u op wanneer één of meerdere opties voor u beschikbaar zijn. Mocht u vragen hebben. Dan kunt u deze altijd per e-mail naar ons sturen of probeer het telefonisch op bovenstaande tijden!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

24-03-2020 - Noodzakelijke Fysiotherapeutische Zorg

De fysiotherapiepraktijk is nog steeds geopend voor noodzakelijke fysiotherapeutische zorg, van de cruciale beroepsgroepen, op verwijzing van de arts. Derhalve informeren uw graag over de laatste maatregelen getroffen door de overheid en KNGF, die wij nauwlettend opvolgen.

Wat is nieuw?

1. Wij verlenen alléén ‘noodzakelijke fysiotherapeutische zorg’ aan mensen werkzaam in de cruciale beroepsgroepen, die de samenleving en vitale processen draaiende houden.
2. Wij blijven primair aanspreekpunt voor houdings- en beweging gerelateerde klachten ter ontlasting van de huisartsen en medici.
3. Onze openingstijden zijn aangepast: dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur; m.u.v woensdag van 13:00 tot 18:00 uur.
4. Fysiotherapiepraktijk CG behoudt zich het recht voor om te bepalen wat noodzakelijk is!
5. Bij aanmelding van nieuwe patiënten triëren wij op:
    a. Behoort iemand tot de cruciale beroepsgroepen
    b. Behoort iemand tot de hoog risicogroepen

Welke extra voorzorgsmaatregelen hebben wij getroffen?

Cliënten oefenen in een volledig afgeschermde trainingsruimte gecreëerd met in achtneming extra voorzorgsmaatregelen betreffende hygiëne. Dit geldt ook voor de behandelruimten. Voor de cliënten uit de hoog risicogroepen die nu niet op locatie behandeld mogen worden, wordt met alle macht gewerkt aan het werk andere wijzen van ondersteuning. Denk aan videobellen, (thuis)oefenschema’s en trainen middels eHealth-applicaties. Dit vergt uitzoekwerk om dit snel en goed te realiseren.

Houdt u aan onderstaande maatregelen en volg deze op tegen verspreiding van het coronavirus:
1. Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Beperk contact met andere mensen (hoewel wij hoofdzakelijk in het belang van de gezondheid van onze cliënten denken, moeten wij ook om onze eigen gezondheid denken).
2. Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
    a. Was je handen regelmatig met water en zeep
    b. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
    c. Gebruik papieren zakdoekjes
    d. Geen handen schudden

Wij houden u op de hoogte via onze Facebookpagina en website.
Blijf gezond en denk om elkaar!

Namens de medewerkers Fysiotherapiepraktijk CG

Stroomschema Noodzakelijke Fysiotherapeutische Zorg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15-03-2020 - Sluiting fitnesscentrum Classic Gym, Fysiotherapiepraktijk CG open

Naar aanleiding van de meest recente aangekondigde maatregelen is het fitnesscentrum gesloten. Fysiotherapiepraktijk CG volgt voor nu de richtlijnen van het RIVM, lokale overheid en de GGD en blijft tot nader order geopend. Wij hebben alle begrip als u liever thuis blijft in verband met het Coronavirus. Indien dit het geval is moet u de afspraak afmelden, anders zijn wij genoodzaakt om de afspraak in rekening te brengen. Als u wel wil komen op de afspraak, wordt u gevraagd om via de zijdeur van de fysiotherapiepraktijk plaats nemen in de wachtruimte. Wij hebben in het fitnesscentrum een afgescheiden oefenruimte ingericht, daarnaast heeft Fysiotherapiepraktijk CG diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om het risico tot besmetting tot een minimum te beperken. Als er meer nieuws is informeren wij u via de diverse kanalen. 

foto RIVM Corona

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

13-03-2020 - Toevoegingen voorzorgsmaatregelen m.b.t. het coronavirus

In navolging op de maatregelen van de overheid en het RIVM graag aandacht voor het volgende.
Omdat in onze praktijk kwetsbare patiënten worden behandeld graag het verzoek om uw afspraak fysiotherapie af te bellen als het volgende van u op toepassing is:

- u heeft klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
- u bent onlangs in een van de besmette gebieden geweest
- u bent onlangs in aanraking geweest met iemand die ziekteverschijnselen heeft of die in een van de besmette gebieden is geweest.

Niet nagekomen afspraken waarvoor de praktijk geen afbericht heeft ontvangen zullen bij u in rekening worden gebracht.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

02-03-2020 - De eerste voorzorgsmaatregelen m.b.t. het coronavirus

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.

Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) als je:

  1. Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
  2. én de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus
  3. óf de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus

Bron: RIVM

In onze praktijk worden veel kwetsbare patiënten behandeld, zoals oncologische patiënten tijdens of net na afronding van de medische behandelingen en patiënten met longaandoeningen. We stellen het zeer op prijs wanneer u, net als bij de ‘gewone’ griep, last heeft van hoesten en/of niezen, koorts of griepverschijnselen om uw afspraak voor fysiotherapie uit te stellen totdat uw ziekteverschijnselen zijn verdwenen. Bel ook af wanneer dit binnen 24 uur van de geplande afspraak is. Dit om onnodige besmetting van deze kwetsbare groepen patiënten te voorkomen.