< >
Facebook Twitter Email

Fysiotherapiepraktijk CG

Jeanine

Jeanine Reijnders, MSc

Ik ben Jeanine Reijnders, MSc en ben sinds 2006 werkzaam bij Fysiotherapiepraktijk CG.
Ik heb me gespecialiseerd tot oncologiefysiotherapeute en oedeemfysiotherapeute.

In 1993 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Groningen. Daarna heb ik diverse scholingen gedaan: Sportfysiotherapie, Orthopedische Geneeskunde (Cyriax), FysioSport Consultancy, Zwangerenbegeleiding, Rugklachten en bekkeninstabiliteit en de Basismodules en Beweegprogramma’s COPD en DM II, Herstel & Balans- en Onconetscholing.

Mijn aandachtsgebieden binnen Fysiotherapiepraktijk CG:

Oncologiefysiotherapie

Doordat het vòòrkomen van kanker in de loop der jaren fors is toegenomen melden zich steeds meer mensen in de praktijk vanwege kankergerelateerde klachten. Om de oncologische patiënt zo optimaal mogelijk, met de juiste specialistische expertise en naar de laatste wetenschappelijke inzichten te kunnen behandelen, heb ik de 4-jarige wetenschappelijke Masterstudie Oncologic Physical Therapy (MOPT) bij Avans+ gedaan. Sinds de succesvolle afronding van deze Masterstudie sta ik geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Oncologiefysiotherapie, waarmee ik voldoe aan de door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) gestelde kwaliteitseisen.

Oedeemtherapie

Om ook mensen met lymfoedeem ten gevolge van kanker te kunnen behandelen heb ik de opleiding Oedeemtherapie gedaan. Ook deze opleiding heb ik succesvol afgerond en ben CKR Oedeemtherapie – geregistreerd. 

Scar Managment / Littekentherapie

Om allround te zijn binnen de oncologie heb ik me tenslotte toegelegd op Scar Management. Scar Management is myofasciale (fysio)therapie bij littekenbehandeling. Ik richt me hoofdzakelijk op littekenbehandeling bij littekens na oncologische chirurgie, die bewegingsbeperkingen en pijnklachten veroorzaken in het houdings- en bewegingsapparaat of operatie-/bestralingsgebied.

Mijn visie:

Mijn visie is om mensen preventief, zo mogelijk curatief te behandelen, adviseren, begeleiden en coachen. Dit met als doel om herstel te bevorderen en om een zo optimaal mogelijk gezondheidsniveau te verkrijgen / behouden. Ik zal mijn cliënten stimuleren tot het ontwikkelen en/of behouden van een actieve leefstijl. De hulpvraag, doelstellingen en wensen van de cliënt staan centraal. Deze vormen de basis voor een optimaal behandelplan, die ik bij voorkeur gezamenlijk met de cliënt opstel. Binnen het daaropvolgende behandeltraject draagt de cliënt ook zelf verantwoordelijkheid om zijn/haar doelstellingen te behalen.

Wilt u weten wat ik als oncologie- en oedeemfysiotherapeute voor u kan betekenen?

Neem dan gerust contact met mij op via (0223) 690806 of per e-mail info@fysiotherapiepraktijkcg.nl, zodat ik u vrijblijvend van informatie kan voorzien.