< >
Facebook Twitter Email

Fysiotherapiepraktijk CG

Onconet

Fysiotherapiepraktijk CG is aangesloten bij Onconet. Onconet is een netwerk van fysiotherapeuten met specifieke deskundigheid t.a.v. het trainen van oncologische patiƫnten tijdens de behandeling.

De missie van Onconet is het realiseren van optimale fysiotherapeutische begeleiding van oncologische patiƫnten tijdens elke fase van de oncologische behandeling in de gehele regio van het Integrale Kankercentrum Amsterdam.

De afgelopen 15 jaar is er aanzienlijk veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar bewegen en kanker. Een deel van de onderzoeken richtte zich op trainen tijdens chemotherapie en beschrijft positieve effecten op kracht en conditie, vermoeidheid en kwaliteit van leven.

Deze inzichten hebben geleid tot de ontwikkeling van trainingsprogramma’s die mensen met kanker kunnen volgen tijdens de chemotherapie. De training bestaat voornamelijk uit conditie- en spierkrachttraining.

Voor iedereen is het belangrijk om dagelijks 30 minuten te bewegen. Tijdens de chemotherapie zult u zich niet iedere dag even fit voelen en is het belangrijk dat u leert omgaan met deze wisselende belastbaarheid. Buiten de training die u bij ons krijgt wordt er ook met u besproken hoe u in het dagelijkse leven optimaal om kan gaan met uw energie en leert u uw grenzen herkennen en bewaken.