< >
Facebook Twitter Email

Fysiotherapiepraktijk CG

Traumarevalidatie

Traumapatiënten hebben letsels opgelopen na een ongeval. Het kan gaan om verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om open breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken.

Een fysiotherapeut behandelt met enige regelmaat patiënten met een fractuur. Normaal geneest een factuur, afhankelijk van de gekozen behandeling, in 6 tot 12 weken en kan de extremiteit veelal weer belast worden. De fysiotherapeut dient kennis te hebben van de fractuurgenezingsprincipes en behandelmogelijkheden.

Tijdens de genezingsfase is het van belang te begrijpen hoe de belasting opgebouwd moet worden, wat de signalen zijn van overbelasting en hoe de therapie daarop afgestemd moet worden. Daarnaast herkent de therapeut een afwijkend beloop en communiceert deze bevindingen adequaat naar de (trauma)chirurg.

Wij zullen dan ook samen met u, een persoonlijk behandelplan opstellen. Aangepast op de status van de fractuur of andere klachten en uw gestelde doelen.

Netwerk Traumarevalidatie Noordwest

Om de best kwalitatieve fysiotherapeutische zorg te kunnen bieden is onze praktijk aangesloten bij het Netwerk Traumarevalidatie Noordwest.

De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie Noordwest werken nauw samen met de multidisciplinaire teams (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut) van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Op deze manier kan de behandeling van iedere patiënt optimaal verlopen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van korte lijnen en uniforme communicatie. Zo ontvangt iedere patiënt de juiste kwalitatieve fysiotherapeutische zorg.

Traumanetwerk