< >
Facebook Twitter Email

Fysiotherapiepraktijk CG

06-12-2022 Zorgverzekeraars en Tarieven niet gecontracteerde zorg

Alweer een jaar op zijn einde. Een jaar met veel gebeurtenissen en veranderingen. Daarom nog een paar punten voor het nieuwe jaar waar wij u op willen attenderen.

Controleer uw polis! Fysiotherapie wordt verder uitgekleed

Vanaf 1 januari 2023 gaat het nieuwe verzekeringsjaar weer van start. Controleer goed bij uw verzekeraar welke vergoeding u krijgt in 2023. De zorgverzekeraars passen namelijk regelmatig het aantal vergoede behandelingen aan. Zorg er dus voor dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan m.b.t. uw fysiotherapievergoeding voor 2023.
Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Alleen zorgverzekeraar Just, van de CZ verzekeringsgroep, heeft geen contract met ons.

Daarnaast willen wij u er bewust van maken dat de tarieven die wij ontvangen van de zorgverzekeraars vaak veel lager zijn dan onze eigen tarieven. Ondanks dat de premie die u betaald hoog is, wordt deze niet doorberekend naar de vergoeding voor de fysiotherapeut. Dit verschil loopt bij sommige verzekeraars op tot 8 euro per zitting.

Verzekeraars die dit in onze optiek wel goed hebben geregeld en ook goed zijn voor hun patiënten zijn DSW, ONVZ en Stad Holland. Wij adviseren u dan ook vriendelijk een van deze verzekeraars zeker te overwegen. Hiermee zou u ons erg helpen!

Hulp nodig bij het kiezen van de geschikte zorgverzekering? Kijk dan ook eens naar deze checklist:
https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/checklist/

Tarieven niet gecontracteerde zorg worden verhoogd

Ook onze praktijk heeft te maken met de stijgende kosten als gevolg van de inflatie en oplopende energieprijzen. Dit heeft ons genoodzaakt om de tarieven voor de niet gecontracteerde zorg te herzien. Om de kwaliteit, specialismen en uitgebreide mogelijkheden van onze praktijk te kunnen blijven bieden, zullen de tarieven van 2023 stijgen.

Deze prijsstijging geldt dus enkel voor de niet gecontracteerde zorg. Dit betekent dus wanneer u geen aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie heeft of u door uw aanvullende zorgvergoeding van de fysiotherapie heen bent. Voor de gecontracteerde zorg zijn er prijsafspraken gemaakt met uw zorgverzekeraar.

De nieuwe tarieven voor de niet gecontracteerde zorg zullen gepubliceerd worden op de website en hangen ook in de wachtkamer van de praktijk.