< >
Facebook Twitter Email

Fysiotherapiepraktijk CG

05-12-2023 Zorgverzekeraars en Tarieven niet gecontracteerde zorg

De feestdagen komen eraan en dat betekent: 2024 staat om de hoek. Daarom nog een paar punten voor het nieuwe jaar waar wij u op willen attenderen.

Controleer uw polis!

Vanaf 1 januari 2024 gaat het nieuwe verzekeringsjaar weer van start. Controleer goed bij uw verzekeraar welke vergoeding u krijgt in 2024. De zorgverzekeraars passen namelijk regelmatig het aantal vergoede behandelingen aan. Zorg er dus voor dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan m.b.t. uw fysiotherapievergoeding voor 2024.

Wij hebben voor 2024 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.
Wel willen wij hierbij vermelden dat de tarieven die wij ontvangen van de zorgverzekeraars vaak veel lager zijn dan onze eigen tarieven. Ondanks dat de premie die u betaald hoog is, wordt deze niet doorberekend naar de vergoeding voor de fysiotherapeut. Dit verschil loopt bij sommige verzekeraars op tot 8 euro per zitting.

Hulp nodig bij het kiezen van de geschikte zorgverzekering? Kijk dan ook eens naar deze checklist:
https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/checklist/

Tarieven niet gecontracteerde zorg worden verhoogd

Ook onze praktijk heeft te maken met de stijgende kosten als gevolg van de inflatie en oplopende energieprijzen. Dit heeft ons genoodzaakt om de tarieven voor de niet gecontracteerde zorg te herzien. Om de kwaliteit, specialismen en uitgebreide mogelijkheden van onze praktijk te kunnen blijven bieden, zullen de tarieven van 2024 stijgen.

Deze prijsstijging geldt dus enkel voor de niet gecontracteerde zorg. Dit betekent dus wanneer u geen aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie heeft of u door uw aanvullende zorgvergoeding van de fysiotherapie heen bent. Voor de gecontracteerde zorg zijn er prijsafspraken gemaakt met uw zorgverzekeraar.

De nieuwe tarieven voor de niet gecontracteerde zorg zullen gepubliceerd worden op de website en hangen ook in de wachtkamer van de praktijk.